Телец

Хороскоп: телец, telec, telets, taurus, дневен, седмичен, месечен, годишен, знак, зодиак, съновник, гадаене, предсказване, астрология




ТЕЛЕЦ (TAURUS)
21.IV - 20.V
КАЧЕСТВА - неподвижен
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА - Земя
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА - Венера
ДЕВИЗ - "Аз притежавам"
КЛЮЧОВА ДУМА - притежания
ЦВЯТ НА ЗНАКА - син, зелен, жълт, розов
ДЕН НА ЗНАКА - петък
МИНЕРАЛИ - смарагд, тюркоаз и ахат
МЕТАЛ НА ЗНАКА - мед
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА - 6
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ - 6, 13, 20, 27, 34 и т.н. през 7 години
БРАК - по-принцип се допълват със Скорпиона. Пълна хармония с Дева и Козирог. Отлично разбирателство с Рак и Риби.
ОБИЧАТ - собствеността, парите, доброто ядене, пиене, комфорта, безгрижния живот, чувството, че притежават повече от съседа, елегантността, хубавите мебели, килимите, хармоничната обстановка
МРАЗЯТ - неудачниците, недъгавите, колебанието, бързите промени
СИЛАТА им е в постоянството и търпението, а също и във физиката
СЪВЕТ - отдавайте по-голямо значение на чуждите съвети и не се инатете, когато виждате, че пречките растат пред вас
СЪДБА - живот, пълен с промени и професионален възход

Телецът е носител на пълнокръвие, упоритост, твърдоглавие. Противоположен на Овена, дава предимство на всичко материално, практично. Търпеливи, издръжливи и самоуверени, хората от тази зодия търпеливо чакат да оберат плодовете на своята работа. Упорито се стремят към постигане на целта, която са си поставили и знаят как да запазят и увеличат постигнатото. Те са упорити и спрямо съдбата, трудно се подчиняват и не позволяват на другите да се месят в техните намерения. В този зодиакален знак се раждат най-волевите хора. Обичат собствеността и материалното обезпечаване.
Добросъвестни и практични, светските радости и удоволствия не са им чужди. Умеят да се владеят, но ако прелее чашата на търпението, изпадат в ярост въпреки вроденото им добродушие. Не се поддават лесно на нововъведения. Фанатични защитници на това, в което вярват. Човек може да им се довери. Отношението си към хората определят по симпатии, понеже малко познават и разбират тяхната психология. Много предпазливи са в избора на приятели, но въпреки това често този избор не е сполучлив. С любов и приятелство човек лесно може да ги спечели. Ученолюбиви и любознателни.

Отрицателни качества: навъсеност, потайност, саможивост. Този знак дарява на децата си здраве и жизненост. Животът сред природата ги привлича, особено през пролетта. Те са повече изпълнители, отколкото оригинални творци. Способността им да помнят факти и събития е много голяма. Една специфична дарба да имат доверие в себе си им придава чуден кураж. Тези хора рядко биват много приказливи. Всякога са готови да споделят парите си с тези, които имат по-малко и са по-нещастни от тях.

Хората, родени под Телец са практични, изпълнителни, благородни, достойни за почит и уважение. Имат артистични и музикални дарби. Много от тях са певци.
Техни недостатъци са ревност, завист, мързел, инат.

НАКРАТКО: Телецът е спокоен, търпелив и резервиран. Понякога бавно се приспособява. Но след като си начертае един обект, преследва целта си докрай. За да даде максимум от себе си, той има нужда да бъде окуражен, стимулиран и материално заинтересован.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Оставете вашите коментари като Ви моля за спазване на всички етични правила на изразяване.

Благодаря предварително и ви пожелавам незабравими минути в блога. Нека направим ежедневието си настина приятно, а усмивката да не ни е чужда. Моля пишете на кирилица. Коментари на латиница не се публикуват!

Популярни публикации