Стрелец

Хороскоп: стрелец, strelec, strelets, streletc, sagittarius, дневен, седмичен, месечен, годишен, знак, зодиак, съновник, гадаене, предсказване, астрология




СТРЕЛЕЦ (SAGITTARIUS)
23.XI - 21.XII
КАЧЕСТВА - променливи
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА - огън
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА - Юпитер
ДЕВИЗ - "Аз виждам"
КЛЮЧОВА ДУМА - свобода
ЦВЯТ НА ЗНАКА - виолетово, тъмносиньо
ДЕН НА ЗНАКА - четвъртък
МИНЕРАЛИ - топаз, рубин
МЕТАЛ НА ЗНАКА - калай
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА - 7
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ - 3, 10, 17, 24, 31 и т.н. през 7 години
БРАК - освен с Дева и Риби, Стрелецът намира общ език с всички
ОБИЧАТ - искреността, честността, природата, животните, пътуването, авантюрите, справедливостта, мъдростта, великото, благородното и възвишеното, церемониите
МРАЗЯТ - неестественото, пресиленото, имитацията, монотонността, низкото и подлото, дребнавото, лошите маниери, подлизурството
СЪВЕТ - действайте винаги според разума си без страст и в духа на справедливостта, която ви вдъхновява

Родените под знака Стрелец се чувстват най-щастливи, когато са съсредоточени в своята работа, обхванати от творческо вдъхновение. Притежават огромен творчески капацитет, което за другите е просто неразбираемо. Благодарение на своята остра интуиция те вникват в най-дребните детайли, чертаят планове за осъществяване с най-малки подробности и точност. Придържат се стриктно към собствената си работа и най-остро реагират на външно вмешателство, дори на малките забележки по техен адрес.

Те са честни, безстрашни и откровени. Имат създадени навици за чистота и ред и ценят тези качества у другите. Тенденцията сами да си вършат работата им осигурява повече от един обикновен успех, особено във финансови сделки. Изглеждат затворени в себе си, но нито са скъперници, нито егоисти, всъщност отрано са научили стойността на парите.

Стрелците рядко правят грешки. Почти винаги срещат разочарование и неуспех, когато се уповават на чужди съвети. Най-забележителната им черта е способността им да се съсредоточават. Обичат спорта и спортуването. У тях има една тенденция неоснователно да се сърдят и при най-малка забележка, направена на шега. Тяхната голяма енергия ги прави нетърпеливи. Би трябвало да се научат на толерантност, учтивост, да уважават чувствата на другите. Стрелците не би трябвало да очакват пълно признание за доброто, което правят, и за помощта, която дават. Трябва да бъдат внимателни при избора на приятели. Много често Стрелците проявяват забавно остроумие и способност за допълване и усувършенстване откритията на другите. Проявяват голяма сръчност в домакинската работа. Те знаят, че бъдещето е много по-добро от всяко минало. Понякога могат да бъдат крайно отмъстителни. В гнева си знаят как да обидят. Хората от зодия Стрелец се стремят да превърнат на практика своите идеали. Те са чудесни по характер, когато им се даде свобода.

При Стрелците не господства практическата мисъл на Близнака или Девата, при тях господства философията. Не всички хора, родени под този знак са философи, но почти всички имат вродена любов към природата, която далеч надхвърля примитивното начало, характерно за Овена.

ПРИЯТЕЛИ И НЕПРИЯТЕЛИ - Стрелците избират приятелите си в интелектуалната, духовната и философската област, в която работят. Ето защо много от тях могат да им помогнат. Държанието им спрямо хората зависи от доверието, което изпитват към тях, затова останалите трябва да внимават да не ги разочароват. Способни са бързо да се сприятеляват, например, на работното място, по време на път в чужбина.

Дружелюбието им спечелва симпатиите на околните. Умеят да проявяват внимание към приятелите си и да им дават полезни съвети. Но трябва да се пазят от своята заинтересованост и корист. Могат да си създадат неприятели между хора, които им завиждат на успеха. От друга страна, могат да си създадат идеологически неприятели при излагане на техните идеи и, без да показват безпокойствието си, трябва да се пазят от подмолните интриги, които могат да бъдат подготвени срещу тях. В такива случаи е необходимо да се постараят да убедят противниците си без агресивност, за да намалят враждебността срещу тях. Обръщат голямо внимание на положението в обществото, което заемат.

НАКРАТКО: Личността на Стрелците се изразява в спокойно държане, още повече че знаят как да скрият в дъното на душата си грижи и безпокойства. При зла съдба личността им излъчва магнетизъм, който им позволява да вдъхнат вяра на партньора си. Понякога са безгрижни и не мислят за утрешния ден, като се впускат в опасни приключения.

Качествата им почиват върху лочлността, искреността и здравия разум. Имат склонност да бъдат: оптимисти, приятелски настроени, аргументирани, сговорчиви. Сред интересите на Стрелците са: религията, философията, пътуването (особено в чужбина), правото, книгите, издателската дейност, даването на съвети. Имат вкус към риска и спорта.

3 коментара:

  1. Е, това си е напълно вярно!! Аз съм си жив пример ...:) :P:P:P

    ОтговорИзтриване
  2. Това ,което пище се отнася точно за мен.Много се радвам,че притежавам качеството искреност.И наистина много обичам да пътувам особено в чужбина!

    ОтговорИзтриване
  3. Господи всичко е вярно!Особено за свободата,пътуването в чужбина и обичта ми към спорта

    ОтговорИзтриване

Оставете вашите коментари като Ви моля за спазване на всички етични правила на изразяване.

Благодаря предварително и ви пожелавам незабравими минути в блога. Нека направим ежедневието си настина приятно, а усмивката да не ни е чужда. Моля пишете на кирилица. Коментари на латиница не се публикуват!

Популярни публикации