Козирог

Хороскоп: козирог, кози рог, козирок, кози рок, kozirog, koziroc, kozirok, kozi rog, дневен, седмичен, месечен, годишен, знак, зодиак, съновник, гадаене, предсказване, астрология, ритуали, карти, таро




КОЗИРОГ (CAPRICORN)
22.XII - 19.I
КАЧЕСТВА - кардинални
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА - земя
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА - Сатурн
ДЕВИЗ - "Аз действам"
КЛЮЧОВА ДУМА - амбиция
ЦВЯТ НА ЗНАКА - черно, тъмнокафяво
ДЕН НА ЗНАКА - събота
МИНЕРАЛИ - корал, оникс, малахит
МЕТАЛ НА ЗНАКА - олово
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА - 9
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ - 37, 44, 51, 58, 65 и т.н. през 7 години
БРАК - подходящи зодии са Телец, Везни и Рак. Хармония има и с Дева. Разбират се добре със Скорпион и Риби
ОБИЧАТ - работата, уморителния труд, отговорностите, дълга, задълбочеността, традиционното, законното, резервираността
МРАЗЯТ - мързела, несериозността, липсата на цел, прекаленото бърборене, импулсивното, прекалено модерното, скитничеството, да претупват работата си
СИЛАТА им е в упорития труд и в постоянството
СЪВЕТ - да не оставят никога събитията да ги изненадват. Да разчитат повече на себе си, отколкото на помощта на другите

Козирогът е носител на честолюбие, на желание за напредък и издигане. Той казва: "Бавно, но сигурно". Хората родени под този знак са способни на упорит труд, усърдни и много изобретателни, неуморими и съсредоточени, не обичат да разпиляват времето си. Стремят се да използват всеки час в работата си, за да достигнат поставената цел. Желаят да завоюват нещо голямо в живота. Бавно, но сигурно се изкачват нагоре. Чак, когато стигнат върха, стават нежни и меки. Притежават спокойна самостоятелност и постоянна решителност.

Безпристрастни, справедливи и достойни за доверие. Преценяват другите строго. Не прощават лесно. Запазват спомена за нанесена обида, без да мислят за отмъщение. Не са достатъчно отзивчиви, по-скоро са въздържани и хладни. Не обичат нито да се бъркат в чужди работи, нито другите да се бъркат в техните. Умеят да пазят своята тайна. Преди започване на някаква работа най-напред добре я обсъждат. Мислят материално и по същество. Хладни, хора на разума. Мозъкът им е винаги нащрек за долавяне на благоприятния случай. Родените под този знак виждат повече черната страна на живота. Крайно чувствителни. Предпазливи, себевлюбени, ценят парите и скъпоценностите. Понякога са красноречиви, войнствени, с борчески характер. Те са или много жизнени оптимисти, или крайно мрачни песимисти.

Присъщи слабости на този знак са: гордост, суета, егоизъм и съмнения. Животът на хората, родени по знака Козирог, е изпълнен с препятствия и трудности. Често пъти Козирозите като че ли се раждат възрастни, зрелостта им далеч надхвърля техните години, затова са сериозни и затворени. За тях не е лесно да се присъединяват към другите и трудно се преструват на любезни. Козирогът иска да постигне нещо в живота. Той крачка по крачка си пробива пътя и едва след като спечели борбата се отпуска, затова Козирозите са обичани повече през втората половина от живота им. Те сякаш са поставени в някаква броня. При това в дълбочината на сърцето си копнеят да бъдат разбирани, копнеят за симпатия и приятелство. Никоя зодия не ги превъзхожда в издържливост, даже трудностите им доставят някаква горчива радост.

НАКРАТКО: Личността на Козирога се изразява чрез енергията. Задълбоченото обмисляне им помага да открият истината. Те са практични и устойчиви. Тръгнат ли веднъж по един път, го извървяват докрай. Не позволяват нищо да препречи пътя им. Като врагове са непобедими, а като приятели - лоялни докрай. Те са подредени и методични. Често стават изключително строги и взискателни работодатели. Не могат дълго време да работят добре като подчинени. Искат те да са шефовете, дори бизнесът да е дребен. По правило Козирозите живеят до дълбока старост. Когато остареят, остават млади по дух, а в младостта си имат мъдростта на възрастните.

2 коментара:

Оставете вашите коментари като Ви моля за спазване на всички етични правила на изразяване.

Благодаря предварително и ви пожелавам незабравими минути в блога. Нека направим ежедневието си настина приятно, а усмивката да не ни е чужда. Моля пишете на кирилица. Коментари на латиница не се публикуват!

Популярни публикации