Дева

Хороскоп: дева, deva, virgo, diva, дневен, седмичен, месечен, годишен, знак, зодиак, съновник, гадаене, предсказване, астрология




ДЕВА (VIRGO)
23.VIII - 23.IX
КАЧЕСТВА - променливи
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА - земя
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА - Меркурий
ДЕВИЗ - "Аз анализирам"
КЛЮЧОВА ДУМА - работа
ЦВЯТ НА ЗНАКА - кафяв
ДЕН НА ЗНАКА - сряда
МИНЕРАЛИ - хризолит, изумруд, ахат, турмалин
МЕТАЛ НА ЗНАКА - никел
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА - 3, 5
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ - 7, 14, 21, 28, 35 и т.н. през 7 години
БРАК - благоприятни женитби с родените под знак Козирог, Риби и Телец. Много добре се разбират с Рак и Скорпион
ОБИЧАТ - порядъка, точността, мисленето, пресмятането, умния съвет, златната среда, разумния компромис, оценката на другите, яснота и чистота
МРАЗЯТ - неопределените неща и постъпки, преумереността, крайностите, буйните импулси, нечистоплътността, глупостта, кавгата
СИЛАТА им е в предвидливостта, упоритото преследване на съвършеното в работата, логиката, методичния начин на работа
СЪВЕТ - имайте повече доверие в себе си

Типът Дева се ръководи от разума, а не от сърцето. Философски настроени. Притежават интелект, който произлиза по-скоро от опита, отколкото от възпитанието. Умствените им способности им осигуряват успех в научните изследвания. Действат винаги с ясното съзнание за това, което вършат. Трудолюбиви. Много обичат да четат. Всичкко подлагат на изследване, проверка, обсъждане. Много критични. Грижливи и предпазливи. Анализират продължително. Могат да поправят лесно слабостите и недостатъците в характера си. Умеят да свързват отлично идеалното с практичното. Без много труд могат да се нагодят към изискванията на живота. Понякога обаче стават егоисти. Възмущават се от грешките на другите, а своите не виждат. У дома те искат винаги да бъдат първи. Мнението им за другите е обикновено по-отрицателно, отколкото е необходимо.

Родените под знака Дева притежават чувство за ред - те са пестеливи, търпеливи, домакински натури. Раздвояват се и се загубват в малките неща. Интересуват се от най-малките подробности в живота, в семейството. Имат голям ораторски талант и склонност към полемика. Развиват търговски способности или научни интереси. Скептицизмът им пречи да бъдат великодушни и със замах. Външно се показват доволни. Приятелството им не се спечелва лесно, понеже са много предпазливи. Не обичат да са надзиравани. Макар и да са донякъде откровени, не винаги изказват мнението си, те са трудно уязвими. Имат силна воля, но пак се поддават на чуждо вляние, макар да се убеждават трудно. Държат на реномето си и ревниво го пазят. По темперамент са склонни към възбуда, лесно се ядосват за нищо и никакво, но се тровят вътрешно, прикривайки гнева си. Разкайват се лесно. Прекалено са чувствителни.

Слабостта на родените под знак Дева е, че са много критични към другите, дори имат склонност да раздават присъди. Ако преодолеят тази своя отрицателна черта, Девите могат да стигнат до най-високите духовни постижения в живота. Техни недостатъци са и нервността, прекалената загриженост за утрешния ден, неувереността, склонността към преувеличаване на всичко дребно.

НАКРАТКО: Личността на Девите е доста резервирана. Сериозната им природа не пропуска никаква подробност и лесно схваща истинския смисъл на нещата. Те отдават прекалено внимание на детайлите и аналитичният им ум ги забавя. Търсят съвършенство във всичко, което вършат и отдават много повече време, отколкото трябва за изпълнението. Справят се във всяка област, която изисква точност, прецизност. Критичното им чувство е добре развито, но много често се съмняват в себе си. Имат нужда да бъдат стимулирани от хора, на които признават по-добри качества от техните. Отлични изпълнители, притежават талант.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Оставете вашите коментари като Ви моля за спазване на всички етични правила на изразяване.

Благодаря предварително и ви пожелавам незабравими минути в блога. Нека направим ежедневието си настина приятно, а усмивката да не ни е чужда. Моля пишете на кирилица. Коментари на латиница не се публикуват!

Популярни публикации