Водолей

Хороскоп: водолей, водулей, vodolei, vodoley, aquarius, дневен, седмичен, месечен, годишен, знак, зодиак, съновник, гадаене, предсказване, астрология, водо лей
ВОДОЛЕЙ (AQUARIUS)
20.I - 18.II
КАЧЕСТВА - фиксирани
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА - въздух
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА - Уран, но и Сатурн
ДЕВИЗ - "Аз мога" и "Аз се надявам"
КЛЮЧОВА ДУМА - независимост
ЦВЯТ НА ЗНАКА - тъмносин, морско зелен, бежов
ДЕН НА ЗНАКА - събота
МИНЕРАЛИ - син сапфир, аметист, бисер и корали
МЕТАЛ НА ЗНАКА - алуминий и платина
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА - 4, 8, 9, 10, 11
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ - 2, 9, 16, 23, 30 и т.н. през 7 години
БРАК - благоприятни отношения с родените под Близнаци, Лъв и Везни. Добро разбирателство със Стрелец
ОБИЧАТ - мисленето, компанията, организираното, техниката, интересното, държащото в напрежение, предизвикателството, ексцентричното, омайващото и сензацията
МРАЗЯТ - рутината, педантичността, егоизма, упорството и глупостта, необмисленото, всичко, което ограничава свободата му
СЪВЕТ - усамотете се и размислете винаги преди да действате, изчаквайте вътрешния си разум и никога няма да сгрешите

Родените под зодиакалния знак Водолей притежават блестящ ум в кръга на нагледното, на наблюдаемото. Разсъждават научно. Склонни са към философски размисли в областта на експерименталните науки, а нерядко се занимават с изкуство. Способни са към по-задълбочено знание. Това са хора с много и често гениални идеи, техният поглед обхваща добре както миналото, така и бъдещето. Идеалисти и ексцентрични натури. Фантазьори, разсеяни. Волята им е твърда, но понякога действат необмислено.

Приятелството за тях играе важна роля. Пожертвователни са. Работят за духовното издигане на човечеството. Имат дарба да разбират хората, да им внушават доверие.
Водолеите не признават никаква победа над себе си и постигат целите си. Често пъти биват смятани несправедливо за лениви. Причината за това може да бъде начинът им на работа. Понякога по цели дни нищо не вършат, после изведнъж се хващат за работа и успяват да я свършат за много по-кратко време, отколкото би отнело на други. При това този тип хора са много често интелектуално потенциални. Обичат да ги хвалят. Фанатични защитници са в това, в което вярват. Обичат изяществото. Любезни, добри, любвеобилни. Търпеливи, тихи, не са нахални. Склонни са към усамотение, въпреки че са добри компаньони. Често се случва в радостта си да бъдат огорчени от нещо, от което по-късно се освобождават. Буйни, но бързо забравят обидата. Преди всичко те обичат хората не такива каквито са, а такива, каквито ги преобразяват в своята фантазия.

Най-характерни грешки в характера им са: лековерието, колебанието, неизпълнението на обещанията, несигурност, липса на надежда, отлагане, самохвалство.

Когато Водолеят измисли нещо, Овенът го изпълнява, Телецът се обогатява от него, Близнакът пише статии за това. Ракът отначало се отнася с недоверие, а после го приема като нещо съвсем естествено. Лъвът дава на Водолея орден, Девата го критикува, Везната го намира очарователен, Скорпионът се ядосва, а Козирогът намира всичко това достойно за съжаление. Често Водолеите гледат прекомерно напред и тогава откриват неща, които са изпреварили твърде много времето и хората, които са в него. Тогава не ги разбират и ги смятат за побъркани. Съвсем погрешно ще бъде, ако приемем, че Водолеите са само теоретици. Те непрекъснато човъркат, прокарват нови пътища в областта на мисленето. Жадно поглъщат науката.

НАКРАТКО: Личността на Водолеите притежава способности, които им помагат да анализират напълно нещата и да извлекат от тях полезни знания. Имат голяма сила на съсредоточаване. Гъвкавостта на ума им ги прави много общителни и улеснява приятелските им връзки. Те са решителни, упорити и често спорят. Склонни са да бъдат: нетактични, независими, толерантни, бунтовно настроени, дистанцирани. Сред интересите на Водолеите са: помощта за другите, приятелите, истината, политиката, окултните науки.

3 коментара:

Оставете вашите коментари като Ви моля за спазване на всички етични правила на изразяване.

Благодаря предварително и ви пожелавам незабравими минути в блога. Нека направим ежедневието си настина приятно, а усмивката да не ни е чужда. Моля пишете на кирилица. Коментари на латиница не се публикуват!

Популярни публикации