US баба Ванга – III част: "Чекаме Месията"

Етикети: Ванга, Джими Суогърт, Армагедон, Питър Попоф, антихрист, Ахмадинеджад, Хитлер, Израел, Иисус, Ал Акса, Соломон, Месия, Йерусалим, Медният свитък, Григорий Распутин, armagedon vanga

Книга Чекаме Месията


Цитат:
Сред фундаменталистите милионери се срещат същински остапбендеровци. През 1985 г. яростният Джими Суогърт провъзгласи настъпването на Армагедон. Две години по-късно беше хванат неколкократно с проститутки. Една от нощните жрици призна как го е шибала с камшик за езда, след като горещо и се молил и си платил. Друга разказа, че 73-годишният Суогърт е искал да спи с 9-годишната й дъщеря. Петдесетният пастор слезе от амвона за една година, а като се върна се покая по следния начин: „Аз съгреших против Теб, Господи Мой, и ще помоля драгоценната ти кръв да умие и да очисти всяко петно в морето на Божията прошка, и всичко около мен да се забрави".

Друг проповедник беше хванат на калъп как се възползва сексуално от своя вярна последователка. Нашенският кадър Питър Попоф беше уличен в измама. Правел се на пророк пред своите вярващи, докато жена му диктувала по радиостанция личните данни на хората в залата. Петроф имал скрита слушалка в ухото. Днес той продава вълшебна вода и манна небесна на американските граждани с уверението, че бизнесът им тутакси ще тръгне чудотворно.


Ислямският вятър
След 11 септември подозренията откъде ще изскочи антихристът се насочиха към ислямския свят, който бълва звяр след звяр - Осама бен Ладен, Саддам Хюсеин, а отскоро и Махмуд Ахмадинеджад. Вече писаха за Джоел Розенберг, който предрича, че Русия и Иран ще нападнат Израел, затова щатите трябва превантивно да ударят Техеран.

Един от духовните учители на Джон Маккейн е преподобният Джон Хаги от Тексас. Преди време той заклейми Католическата църква като „блудницата Вавилонска" и „фалшив култ". После се извини. Видя урагана „Катрина", който сполетя ню Орлеанс, Божие наказание за хомосексуалния грях на американците. След това от амвона той описа идващият антихрист като съблазнителна фигура със свирепи черти, богохулник и гей. „Този човек ще бъде наполовина евреин - какъвто беше Адолф Хитлер, какъвто беше Карл Маркс", смята Джон Хаги. Яростният педал от виденията му ще изколи една трета от земното население. "Пред него Хитлер ще ни изглежда като солист на момчешки хор", убеждава преподобният.

„Дами и господа, ние преживяваме отново историята. Отново е 1938 г. Иран е Германия. Ахмадинеджад е Хитлер. И той, като фюрера, говори за избиване на евреите", казва в проповед тексаският евангелист. Той също настоява Съединените щати да се присъединят към Израел за изпреварващ военен удар срещу Иран, за да се изпълни Божият план за израел и за Запада - предсказаната в Библията война в края на времената срещу Персия, която ще доведе до Грабването, Скръбта и Второто пришествие на Христос.

Пасторите апокалиптици имат и огромно скрито влияние, за което медиите почти не пишат. Тим Лахей основа през 90-те задкулисният Съвет за национална политика, в който се вслушва президентът на САЩ. Фундаменталистите водят молитвени закуски в Белия дом и Пентагона, облъчват сенатори и конгресмени, шетат по високите етажи на корпорациите.


Християн ционисти
Една от особеностите на телевангелистите е тяхната любов към Израел. Затова ги наричат още християн-ционисти. По отношение на настъпването на края на света /освен призивите към война с Русия и Иран/ в „обетованата земя" те работят в две посоки - обръщането на евреите в християнството и изграждането на Третия храм. Според тях това са двете условия за Второто пришествие на Иисус. Някои от телевангелистите директно призовават израелската държава да взриви мюсюлманските храмове Купола на Скалата и джамията „Ал Акса", за да изгради храма Господен, строен за първи път от Соломон. Та като се завърне Месията, да има трон, където да седне.

Телевангелистите намират съмишленици в това опасно дело сред ултрарелигиозните евреи. На тяхна страна са войнстващия „Гуш Емоним" /Блок на вярващите/ и Юдейска йешива - съюз от студенти и равини. От 1967 г. насам има повече от 100 опита за атентати срещу джамията. През 1980 г. над триста тежко въоръжени привърженици на Гуш Емоним нападат мюсюлманския храм, но са разпръснати. 4 години по-късно последователи на раби Моше Левингер се сдобиват с близо тон експлозиви, но са заловени от полицията.

Бедата е там, че юдеите също очакват да дойде предсказания им Месия. Есхатологичните нагласи и при тях се засилиха неимоверно след възстановяването на Израел през 1948 г. Тласък даде и изнамирането на ръкописите от мъртво море. В 10 пещери на областта Кумран на изток от Йерусалим бяха открити апокрифи от VII пр. Хр. до II в. сл. Хр. Един от тях е Медният свитък, в който се говори за несметно имане, заровено наблизо. Най-смайващото е, че в списъка е изреден и целият инвентар от Втория храм, унищожен от римляните през 70 г. сл. Хр. Ако го намерят, свещениците ще имат с какво да служат в Храма. Е, и да не го открият, вече е изработена златна менора /седмосвещник/. Най-непреодолимото условие за построяването на Третия храм е наличието на кроткопасящо чифтокопитно.


Десетата крава
Там е работата, че в старозаветната книга „Числа" Господ заповядва на Моисей и Аарон да намерят рижа телица „без повреда и без недостатък", да заколят и изгорят добичето с кедрово дърво, исоп и нишка от тъмночервена вълна. Единствено с пепелта от червената крава ще могат да се очистват свещенослужителите преди да стъпят в храма.

Според древноеврейската книга "Мишна" от Моисей до събарянето на Втория храм от император Тит първосвещениците на Йерусалим са заклали всичко на всичко девет червени крави. Оттогава насам, близо две хиляди години, не се е родила нито една съвършена рижа юница. Част от равините доста насериозно смятат, че раждането на червена крава ще бъде знак, че юдейският Месия се е появил. През 1997 г. световните медии посрещнаха като куриоз вестта, че в израелски кибуц е проблеяла червеновълнестата Мелъди. Журналистът от израелският в. „Аарец" Давид Ландау обаче тъжно нарече новороденото добиче „четирикрака бомба, което може да взриви целия Близък Изток". Мелъди не издържа кастинга на равините заради няколко бели косъма, които спасиха мира. Но опитите продължават - американски фермер евангелист от щата Небраска също претендираше, че е стопанин на Десетата юница. Други ентусиасти, твърди медийната мълва, опитват да получат червена крава чрез клониране.

Драмата се усложнява и от разбирането на традиционната християнска църква, че червената юница от Стария завет всъщност е Христос.
„Защото, ако кръвта от юнци и козли, и пепелта от телица чрез поръсване осветява осквернените, за да се очистя плътта, колко повече кръвта на Христа, Който чрез Духа Светаго принесе Себе Си непорочен Богу, ще очисти съвестта ни от мъртви дела, за да служим на живия и истинския Бог!" обяснява апостол Павел в Посланието си до евреите.


Айде малко по-спокойно
Краят на света, така както е описан от свети Йоан, не е местенце, приятно за живеене.
Слънцето почернява, месечината става като кръв, звездите падат на земята, планините и островите се преместват, хълмовете се запалват и се сриват в морето, морето става на кръв, една трета от корабите потъват, тревата и дърветата изгарят, водата в реките и изворите е отравена, погива една трета от живите твари, включително и хората отваря се кладенецът на бездната...

Всъщност за пръв път човечеството има сили и ресурс да превърне в действителност кошмарите на Йоан - атомни бомби, химическо и биологическо оръжие, да не говорим за промените в климата и надвисналата и без война екологична катастрофа с библейски размери.

В същия момент могъщи религиозни фактори изгарят от желанието да забързат колкото се може Второто Пришествие. Чародеи, обесебни от бесовете. Проблемът е, че луди глави не се срещат само в САЩ и Израел. Шиитски Иран на практиката е основан с идеята тържествено да посрещне техния месия - Дванайстия имам. В Русия също никога не са липсвали апокалиптични пророци от Иван Грозни насам. Миналия век видяхме какви поразии сториха Сергей Нилус и Григорий Распутин. И сега няма да е проблем бързо да се намерят. По-лошо е, че всички тези държави разполагат с големички арсенали от оръжие за масово поразяване и докато се разберат кой Христос, кой антихрист, кой Месия, кой Махди, ние трудно ще можем да се ориентираме в обичайно задимения след атомен взрив пейзаж.

Източник


Виж още:
Книги, справочници, издателства, литература
Списък на всички издателства

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Оставете вашите коментари като Ви моля за спазване на всички етични правила на изразяване.

Благодаря предварително и ви пожелавам незабравими минути в блога. Нека направим ежедневието си настина приятно, а усмивката да не ни е чужда. Моля пишете на кирилица. Коментари на латиница не се публикуват!

Популярни публикации