Омлет по белгийски

ястия с яйца, готвене, омлет, рецепти, шунка, гъби, масло, брашно, магданоз, фурна, готвач, кухня, ресторант


Продукти
8 бр. яйца
200 гр шунка
350 гр гъби
60 гр масло
160 гр брашно тип 500
1/2 вр. магданоз пресен
20 мл газирана вода


Приготвяне
1.Почистете гъбите и ги нарежете на филийки;
2.Сложете ги да се задушават в маслото заедно със ситно нарязания магданоз;
3.Наръсете ги със сол и черен пипер на вкус;
4.Отделно пригответе гъста смес от жълтъците, брашното и газираната вода;
5.Към нея прибавете гъбите и разбитите на сняг белтъци;
6.Изсипете сместа в тиган със сгорещена мазнина;
7.След като омлетът стане готов, върху него наредете тънки лентички от шунката;
Поръсете със ситно нарязан магданоз.

* Актуални теми от ежедневието:
» Хранителни комбинации, които трябва да се избягват
» Храни вредни за мозъка
» 12 храни които носят дълголетие

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Оставете вашите коментари като Ви моля за спазване на всички етични правила на изразяване.

Благодаря предварително и ви пожелавам незабравими минути в блога. Нека направим ежедневието си настина приятно, а усмивката да не ни е чужда. Моля пишете на кирилица. Коментари на латиница не се публикуват!

Популярни публикации

Възникна грешка в тази притурка