Тиквички с яйчен сос

ястия, готвене, рецепти, тиквички, кашкавал, масло, яйце, канела, фурна, готвач, кухня, ресторант


Продукти
500 гр тиквички
100 гр кашкавал
60 гр масло
3 бр. яйца
1/6 пак. канела на прах


Приготвяне
1.Измийте, обелете и нарежете тиквичките на кубчета
2.Поставете ги в тенджера с половината от маслото и малко сол 3.Когато се сварят, махнете ги от огъня
4.Отделно пригответе сос от яйцата, останалото масло, щипка сол и канелата
5.Разредете с вода или студен бульон и няколко капки оцет
6.Поставете съда със соса на водна баня и бъркайте, докато се сгъсти
7.Изсипете тиквичките в чиния за сервиране
8.Залейте със соса и поръсете с настъргания кашкавал.

* Актуални теми от ежедневието:
» Хранителни комбинации, които трябва да се избягват
» Храни вредни за мозъка
» 12 храни които носят дълголетие

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Оставете вашите коментари като Ви моля за спазване на всички етични правила на изразяване.

Благодаря предварително и ви пожелавам незабравими минути в блога. Нека направим ежедневието си настина приятно, а усмивката да не ни е чужда. Моля пишете на кирилица. Коментари на латиница не се публикуват!

Популярни публикации