Фетучини с репей и грах

ястия, готвене, рецепти, фурна, готвач, кухня, ресторант


Продукти
200 гр фетучини
30 мл зехтин
2 ск. чесън стар
250 гр репей корен
1/4 вр. магданоз пресен
100 гр грах
15 мл лимонов сок
15 гр нишесте
1/4 ч.л. червен пипер
30 гр лук кромид стар
лимонова кора


Приготвяне
1.В тефлонов тиган се загрява половината мазнина до умерена температура, добавя се чесъна, нарязан на ситно и се запържва за 30-тина секунди. Добавя се ситно нарязания лук и се пържи до омекването му
2.Добавя се останалия зехтин и нарязаните на тънки ленти корени на репея и се пържи докато репея стане кафеникав на цвят. (За да се запази свежестта след беленето и рязането му, корените се накисват във вода с малко лимон или оцет)
3.Добавят се сол и 200 мл вода. След завирането й, ястието се оставя са къкри десетина минути
4.Добавят се граха, ситно нарязания магданоз, настърганата лимонова кора и лимоновия сок. Тиганът се похлупва и се оставя на слаб огън докато грахът стане готов
5.Нишестето се разбива с малко вода, сипва се заедно с червения пипер и се разбърква до сгъстяването на сместа.
6.Сместа се изсипва в широка купа, добавят се сварените фетучини и се разбърква. Може да се поръси с кашкавал или пармезан. Поднася се топло

* Актуални теми от ежедневието:
» Хранителни комбинации, които трябва да се избягват
» Храни вредни за мозъка
» 12 храни които носят дълголетие

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Оставете вашите коментари като Ви моля за спазване на всички етични правила на изразяване.

Благодаря предварително и ви пожелавам незабравими минути в блога. Нека направим ежедневието си настина приятно, а усмивката да не ни е чужда. Моля пишете на кирилица. Коментари на латиница не се публикуват!

Популярни публикации

Възникна грешка в тази притурка