Пророчествата на Ванга подлудиха Русия




На 11 август се навършиха 11 години от смъртта на Ванга, а пророчествата й продължават да се сбъдват. Само преди ден президентът на Калмикия Кирсан Илюмжинов съобщи, че тя му предсказала откриването на нефтените находища в автономната република. Илюмжинов е само един от многото политици, за които
идването у нас бе предлог за среща с един от най-големите парапсихически феномени на всички времена - жената, наричана Петричката врачка.

Първите си предсказания Ванга прави през 1941 г., още когато живее в Струмица. И скоро всичките й съграждани и селяните от околните села започват да се стичат към дома й, за да им каже къде да търсят изчезналите си близки. По това време тя е на 30 г. и е сляпа от 15 години. Учи в училище за незрящи в Земун, но не го завършва, защото майка й умира и се налага тя да се върне в Струмица и да се грижи за по-малките си братя и сестри.

Казват, че предрекла смъртта на своя баща и на брат си Васил. През 1941 г. казала на сестрите си: "Тате ще си тръгне на Димитровден." Баща й починал на 8 ноември същата година - постарому Димитровден. А в края на май 1944 г., когато по-големият й брат решил да стане партизанин, Ванга със сълзи на очи го молела: "Не отивай, ще те убият на 23 години!". Васил наистина загинал на своя 23-ти рожден ден.

Славата й скоро стига до София. Първият политик, който я посещава, е цар Борис III. На 8 април 1942 г. съседка от Струмица им довежда един непознат. Ванга му казва: "Расте твоята държава, разпрострял си се много нашироко, но бъди готов
да се събереш отново в орехова черупка Бъди готов. Помни датата 28 август."
Мъжът си тръгва смутен, а съседката им казва, че това е българският цар. Той умира на 28 август 1943 г. и е погребан в орехов ковчег. По това време Ванга вече се е омъжила и се е преселила в Петрич, където пред къщата й вечно има опашка от хора.
След 9 септември 1944 г. учени изследват феномена Ванга и се мъчат да дадат някакво материалистично обяснение на нейните парапсихически способности, но така и не успяват.

Привлечени от славата й, я посещават държавници или техни емисари от целия свят. Особено близка с Ванга става дъщерята на Тодор Живков Людмила. Много от предсказанията на Петричката врачка са документирани с магнетофонни записи или по свидетелства на писатели, политици и други видни личности. Десетилетия по-рано Ванга предрича разпадането на Чехословакия, на Съветския съюз, връщането на Симеон Сакскобургготски, но не като цар, и дори потъването на руската атомна подводница "Курск".

На погребението й през 1996 г. се стичат много политици, включително Петър Стоянов, на когото Ванга малко преди смъртта си заявява, че ще стане президент. Това се случва три месеца по-късно.

Неотдавна беше създаден и сайт за Ванга в интернет, където могат да се прочетат повечето нейни известни пророчества. Там пише, че през настоящата 2007 г. тя е предсказала война между Русия и Китай. За щастие не всичките й думи се сбъдват. Според проф. Величко Добриянов прозренията й за бъдещето се оказват верни в 58 до 86 на сто от случаите.

Подобно на Нострадамус, Ванга има пророчества, отнасящи се за далечното бъдеще, включително и за ХХII век. Затова думите й дълго ще се помнят, ще се съпоставят със събитията и ще предизвикват смайване. Науката така и не можа да намери обяснение за удивителната й дарба.


Източник: [..]



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Оставете вашите коментари като Ви моля за спазване на всички етични правила на изразяване.

Благодаря предварително и ви пожелавам незабравими минути в блога. Нека направим ежедневието си настина приятно, а усмивката да не ни е чужда. Моля пишете на кирилица. Коментари на латиница не се публикуват!

Популярни публикации