Дизайнер от Тунис уши дънки гигант

Дизайнер: дънки, дънкови, дънкова, панталон, панталони, яке, палто, сако, облекло, дрехи, дизайнерски, мода, модни, магазин



Дизайнерът от Тунис Арби Букамха влезе в книгата на Гинес, като уши 50-метрови класически дънки. Неговият шедьовър никога няма да влезе в употреба, но това не е и задължително. За майстора на иглата е достатъчно, че за шивашкото му произведение разбра целият свят и бе признато за рекорд. Мащабният уникат беше показан на футболен стадион, защото само там може да се види в разгънат вид. Огромната дреха е с височината на 22-етажен блок, широк е 36 м, има 7-метров джоб, 40-метров колан и 16-метров цип.

За ушиването на дънките 37-годишният Букамха използвал 1600 метра плат и четири копчета всяко с диаметър 1 м. Дизайнерът се трудил по гигантската дреха два месеца.
Дънките му струват 16 500 евро. Разходите за него обаче нямат значение, защото Букамха успя да подобри предишния световен рекорд за най-дълъг панталон.Той беше поставен през 2008 г. от ентусиаст от Перу, който уши панталон с дължина 40 м.
Панталоните са предпочитано облекло за лятото. Вижте какво предлагат водещите световни дизайнери за панталоните в колекциите си за новия сезон. Тенденцията може да обобщим и с една дума –

улична небрежност и комфорт в съчетание с женствена елегантност

Те са в прав силует, със странични (италиански) джобове. Познати са ни като т.нар тип мъжки панталони, които са актуални сезон след сезон. През пролетта и лятото на 2009-а класическите панталони са с висока талия. Цветовете са светли – бяло, бежово, екрю; топли – светлокафяво, охра и, разбира се, класиката на сивото, но отново в по-светли нюанси. Особено подходящи са за офиса, както и за дами, чието ежедневие е свързано с по-умерен стил облекло. Особено подходящи за летните горещини са тесните, скъсените панталони - 3/4-ти и 7/8-и. Познати са ни от миналия сезон. Това, което отличава моделите за лято 2009, са обемните горни части – големи джобове и басти.
Ако имате хубави глезени, не се колебайте да ги покажете с тесните прилепнали крачоли на 3/4-ти или 7/8-и панталон през това лято. През новия сезон те ще са не просто широки, а направо огромни. При някои дизайнери широките панталони изглеждат буквално безформени.

За подобен силует се използват меки материи, които падат добре, оформят крачола и позволяват свободно движение на краката.
Съществува мит, че широки панталони отиват на всяка фигура, защото скриват недостатъците, но все пак внимавайте с обема им, особено ако ръстът ви не позволява да носете прекалено широки панталони.
Виж още



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Оставете вашите коментари като Ви моля за спазване на всички етични правила на изразяване.

Благодаря предварително и ви пожелавам незабравими минути в блога. Нека направим ежедневието си настина приятно, а усмивката да не ни е чужда. Моля пишете на кирилица. Коментари на латиница не се публикуват!

Популярни публикации