Официална дреха ли са дънките?

Официални дънки: дънков, дънкови, дънкова, панталони, дрехи, облекла, сако, елек, рокля, пола, палто, мода, талия, колан, джинси




Повечето от нас възприемат дънките като спортно и неофициално облекло. Когато отгоре сложим любимата си развлечена тениска и добавим маратонките, се чувстваме готови за подвизи. Защото ни е удобно. От друга страна са официалните панталони, които свързваме с неудобство, честа склонност към намачкване и изобщо дискомфорт. Има ли нещо общо между едното и другото?

Разбира се, няма как да облечем дънки със смокинг. Това може да направи само някой известен човек, на когото и най-големият кич ще му се размине под етикета „екстравагантност”. Обаче има варианти да носиш едни дънки така, че те да изглеждат една-две степени по-официални и по-малко всекидневни.

Първият, който се осмелява да комбинира дънки с официално вечерно сако, е Ралф Лорън. Дотогава това се смята за проява на лош вкус, обаче и сега не бихме го препоръчали на някого, който не се казва Ралф Лорън. Но пък това не е единственият вариант да съчетаеш дънките с нещо по-така.

Първото правило на „официалните” дънки е, че те не могат и не трябва да заместват официалния панталон, когато събитието изисква да си изтупан. Те могат да послужат за не много официална вечеря, коктейл или дори за офиса, ако се спазват всички правила.

Кройката

Това е може би най-важното качество на хубавата дреха (заедно с материята). Добре скроената дреха може да прикрие недостатъците и да посочи хубавите страни на фигурата, докато зле скроената може да направи и най-перфектния човек да изглежда безформен.

Затова внимавай, когато избираш дънките си. Те трябва задължително да са ти по мярка. Ако имаш някакъв стар чифт, който вече не ти става, но го носиш от сантиментални чувства, защото ти е любим, откажи се.

Каква точно да е кройката зависи от вкуса ти. Но, ако говорим за малко по-официални комбинации, най-безопасно е да заложиш на класиката – дънки с прави крачоли. Ако крачолите са прекалено дълги, можеш или да ги скъсиш, или да ги носиш подгънати за по-спортен вид. Иначе правилната дължина на крачола е точно до горната част на обувките ти.

Избягвай както прекалено тесните, така и прекалено торбестите дънки. Колкото по-изчистена е кройката, толкова по-добре. И толкова по-лесно ще съчетаеш любимите си дънки с някоя хубава риза и резултатът ще е „официални” дънки.

Тъмносините дънки

Трябва да имаш поне един чифт такива в гардероба си. Това са класическите дънки, които се съчетават лесно по най-различни начини. От една страна, ако добавиш към тях официална риза, обувки с дебели подметки и спортно-елегантно яке, можеш да излезеш вечерта и да изглеждаш достатъчно официален. От друга, ако сложиш към тях тениска, суичър и маратонки, ставаш спортен.

Тъмните дънки

Те са най-лесни за „ъпгрейдване” към официално облекло. За разлика от светлите дънки, както и тези с апликации, кръпки и т.н., черните (и тъмни изобщо) дънки лесно се съчетават с по-официална горна част.

Съчетаването

Ако добавиш към класически модел дънки една хубава риза и по-спортно палто (от рипсено кадифе или туид), получаваш един чудесен есенен (или пролетен) вид и съчетаваш удобството с елегантността.

Обувките

Изчистените дънки се съчетават чудесно с елегантни обувки, така че това не би трябвало да е проблем.

С една дума, отнасяй се към дънките си като към още една възможност да изглеждаш елегантно и не ги свързвай задължително с тениска и маратонки.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Оставете вашите коментари като Ви моля за спазване на всички етични правила на изразяване.

Благодаря предварително и ви пожелавам незабравими минути в блога. Нека направим ежедневието си настина приятно, а усмивката да не ни е чужда. Моля пишете на кирилица. Коментари на латиница не се публикуват!

Популярни публикации