Гробът на Ванга зазидан да не вампирясва

Ванга: гроб, погребение, помен, смърт, библия, библейски, дух, врачка, гледачка, предсказва, пророк, пророчества, предсказания, Ванга стеной могилу вампира не будет


Дали Ванга е феномен или не спор няма. Тези, които са говорили с нея до един се кълнат, че им е предсказала бъдещето и е разговаряла с техни близки покойници, които подробно й разказвали спомени за тях самите.

Българите спазили стар езически ритуал, при погребението на Ванга, твърдят окултисти. Ако има съмнение, че даден човек може да вампиряса след смъртта си, трябва да бъде старателно зазидан, за да не може да напуска отвъдният свят. Затова гробът на пророчицата е бетониран отгоре. Преди да бъде излят бетонът над ковчега е била поставена дебела метална решетка.



Проблемите около погребението на Ванга започнаха още при изкопаването на последното й жилище, обясняват местни хора. Нейната воля беше да я погребат ”там, до бялата къща”. Роднините й решиха, че това е домът й в Петрич, докато членовете на фондацията, носеща нейно име бяха категорични, че под “бялата къща”, пророчицата разбирала църквата в Рупите. Сигурно, защото при построяването и изографисването й църковните канони не бяха спазени, още щом започнахме да ровим гроба изби подпочвена вода, споделят работници. Затова се наложило да го иззидат отвътре. Сякаш земята не искаше да я приеме, кръстят се очевидци.

Дали Ванга е феномен или не спор няма. Тези, които са говорили с нея до един се кълнат, че им е предсказала бъдещето и е разговаряла с техни близки покойници, които подробно й разказвали спомени за тях самите.

Спорен обаче е въпросът кой е говорел чрез устата на петричката врачка, която до последно твърдеше, че само препредава чужди думи. Знаем, че библейските пророци са чували гласа Божи, но в Библията има специален текст, който заклеймява всички врачки, гледачки и изобщо хора, които общуват с мъртвите. Свещеници обясняват, че често демоните приемат благовидни образи и могат да се явяват преобразени дори като светци, за да заблудят набелязаните от тях жертви, които после получават видения. Дали един човек е обладан от божественото откровение или от силите на мрака може да се разбере от предсказанията му, твърдят спецове в окултното. Пророците нямат нито едно грешно предсказание, докато хората, чрез чиито уста говорят демони лъжат на половина.

Ванга е поддържала тесни връзки с най-изявените окултисти у нас, повечето от които бяха сред най-доверените хора на Людмила Живкова. След смъртта на Ванга именно те са решили да бетонират гроба, за да се застраховат, че гледачката няма да мърда от там, убедени са нейни близки. Ванга толкова много обичаше цветята, а с тая плоча даже с коренчетата им няма да може да си общува, бършела след ритуала сълзите си нейна близка довереница.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Оставете вашите коментари като Ви моля за спазване на всички етични правила на изразяване.

Благодаря предварително и ви пожелавам незабравими минути в блога. Нека направим ежедневието си настина приятно, а усмивката да не ни е чужда. Моля пишете на кирилица. Коментари на латиница не се публикуват!

Популярни публикации