Близнаци

Хороскоп: близнаци, bliznaci, bliznatsi, gemini, дневен, седмичен, месечен, годишен, знак, зодиак, съновник, гадаене, предсказване, астрология




БЛИЗНАЦИ (GEMINI)
21.V - 20.VI
КАЧЕСТВА - променливи
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА - въздух
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА - Меркурий
ДЕВИЗ - "Аз мисля"
КЛЮЧОВА ДУМА - разнообразие
ЦВЯТ НА ЗНАКА - сив, жълт и виолетов
ДЕН НА ЗНАКА - сряда
МИНЕРАЛИ - топаз, аквамарин, кехлибар
МЕТАЛ НА ЗНАКА - живак
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА - 3 и 5
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ - 7, 14, 21, 28, 35 и т.н. през 7 години
ОБИЧАТ - разумното, промяната, пътуването, устните престрелки, разговорите, компанията и контакта с външния свят, бързината, модерното, елегантното
МРАЗЯТ - постоянството, догмата, окончателния отговор, самотата, вглъбяването
СЪВЕТ - обуздайте своята раздразнителност, имайте повече увереност в себе си и наложете повече настойчивост за достигане на поставените цели
СЪДБА - родените под този зодиакален знак са най-вещи в заниманията, които изискват много приспособяване, проява на тънък ум, тактичност и умение. Често пъти те упражняват няколко професии или се занимават с няколко различни неща. Даже положението да е нестабилно, те винаги ще бъдат на висотата на обстоятелствата и ще съумеят да се справят с всичко.

Хората под знака Близнаци са безкористни, жертвоготовни, лесно афектиращи се, силно впечатлителни, с много голямо въображение. Двойствеността на тяхното естество се изразява в противоречиви наклонности и желания, в безпокойство, несигурност и недоволство. Търсят истината, вещи са в откриването на всестранна информация. Те са изключително остроумни и добри събеседници. Склонни са да пренебрегнат общоприетите нрави и обичаи като външна форма на обществото. Сръчни са, влюбени в красотата. Като характер са любезни и учтиви и се сприятеляват лесно с хора, които имат приятна външност и една дълбока интелигентност.

Родените под този знак са или много преуспяващи, или мизерстващи. Тяхната съдба зависи изцяло от тях. Жизнената енергия на Близнаците е повече умствена, отколкото физическа, затова от тях се изисква да се грижат за образованието си.

Непоследователни са и имат наклонност да съдят по външен вид. Те започват много неща, които никога не довършват докрай. Те избързват при всяко начинание. Често пъти са непонятно упорити. Трудно е да бъдат разбрани подбудите им. Много са наблюдателни. Могат да достигнат до най-висок умствен развой. Понякога едно говорят, а друго вършат. В най-добрия случай тяхната двойственост се изявява като съюз между разума и интуицията. Лесно се влияят. Близнаците рядко са доволни само от едно занимание. Могат да бъдат едновременно щедри и скъперници. Запазват задълго юношеския си характер.

Близнакът е мислител, първият теоретик, който обича мислите заради самите тях, а не защото го водят към нещо определено. Те не мислят задълбочено щом сметнат, че са намерили някакво решение на проблема. Могат да говорят като картечници и самите са си въодушевени слушатели. Повече от всички останали зодии те са подчинени на промените. Никой не си съставя мнение по-бързо и никой не се заблуждава по-често от тях. Когато Овенът се заблуди, той се ядосва, когато Телецът се заблуди, той не го признава и минава с главата през стената. Когато Близнакът се заблуди, той го признава и променя мнението си. Близнаците са хора, които непрекъснато задават въпроси, но обикновено се задоволяват с първия отговор. Те са готови веднага да повярват в това, което са прочели, стига да звучи разумно. Нямат толкова чувство за хумор, колкото са забавни. Близнаците много рядко са продуктивни, затова най-добре им подхожда ролята на посредници. Това, което им приляга не е справедливото решение, а полемиката, дебатите. Те никога не се гордеят, че са постигнали нещо, гордеят се, че са го постигнали бързо. Никога не са фанатични.

Недостатъците им са: нерешителност, неопределеност, раздразнителност, склонност към безпокойство и съмнение. Интересуват се от различни неща без да се задълбочават прекалено.

НАКРАТКО: В най-общи линии Близнаците са непостоянни, повърхностни, остроумни, любознателни и търсачи на разнообразие. Лесно преминават от едно занимание към друго и успяват бързо да се приспособят към него, което им пречи да се занимават с неща, които изискват размишление и време за постигане на целта. Те са нетърпеливи и склонни към спорове и критика. Не обичат самотата. Сред интересите на Близнаците са: общуването на всички равнища, пътуването, намесата навсякъде, говоренето, четенето, писателството.

4 коментара:

  1. Много верен хороскоп,най-близкия ми човек е от зодията.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз съм зодия Близнаци, но съм спокойна и много решителна, когато трябва да действам. Постоянствам в заниманията си и твърде много се съсредоточавам над детайлите, за повечето описания съм съгласна..., но и всяко правило си има изключения.

    ОтговорИзтриване
  3. И аз съм от тази зодия, наистина има много верни неща, но и аз смятам че не сме толкова повърхностни и нерешителни. Напротив ние сме най добрите приятели честни верни и добронамерени!!!!!

    ОтговорИзтриване

Оставете вашите коментари като Ви моля за спазване на всички етични правила на изразяване.

Благодаря предварително и ви пожелавам незабравими минути в блога. Нека направим ежедневието си настина приятно, а усмивката да не ни е чужда. Моля пишете на кирилица. Коментари на латиница не се публикуват!

Популярни публикации